Poprad – Aquacity   

         

        Mesto Poprad je označované ako brána do najmenších európskych veľhôr, tretie najväčšie mesto východného Slovenska a 10 najväčšie mesto na Slovensku.

        Aquacity Poprad, inak označovaný aj ako vodný raj pod Tatrami, je postavené nad miestom geotermálneho prameňa, ktorý stredisku zabezpečuje zdroj energie a mestu Poprad, v ktorého intraviláne sa nachádza, poskytuje vlastný zdroj vody a vykurovania. Vo svojom komplexe zahŕňa najlepšie ubytovacie zariadenie a najmodernejšie zariadenia s jedinečnou ponukou uvoľňujúcich terapií a inovačných terapií pre odvážnych.

        Termálna voda, ktorá vyviera z hlbín zeme je schladená na 28 až 36°C. Medzi jednotlivé služby Aquacity patrí krytá plaváreň, vonkajšie nerezové bazény, relaxačný bazén s vodnými atrakciami ako sú perličkové sedadlá, perličkové lôžka, gejzír, vodný hríb, chrliče, masážne trysky, hojdací zvon a detský bazén s teplotou vody 34 °C.

        K dispozícii je aj deväť rôznych druhov parných a suchých sáun s vôňami kvetín, byliniek i mentolu, tradičná fínska sauna s krbom, na ochladenie ľadový bazénik alebo netradičná ľadová jaskyňa, v ktorej nájdete sneh po celý rok.

        Pre zábavu slúži viacero tobogánov, šmýkačiek a ďalších vodných atrakcií pre deti aj dospelých.

        Zdroj: http://hotelgeravy.com/okolie/

         

         

        Spišská Sobota 

         

        Spišská Sobota bola pre svoj neporušený, stredoveký urbanistický charakter v roku 1950 vyhlásená za mestskú pamiatkovú rezerváciu. Najstaršia písomná zmienka z roku 1256 sa nachádza v rovnakej listine ako má Poprad. Spišská Sobota je najbohatšia svojimi historicko–umeleckými hodnotami.

        Stredovek bol voči nej v porovnaní s ostatnými časťami Popradu najštedrejší, preto sa Spišská Sobota stala prirodzeným, hospodárskym a administratívnym strediskom. Bola sídlom cechov, obchodov i kultúry. Príchodom Saských Nemcov sa stala jedným z najvýznamnejších spišských miest a odvážne konkurovala takým dôležitým centrám Spiša akými boli Kežmarok a Levoča.

        V súčasnosti plní úlohu historicko-turistického centra. Najvýznamnejšou pamiatkou je Kostol sv. Juraja postavený v polovici 13. storočia s gotickým interiérom a oltárom z dielne Majstra Pavla z Levoče. Prevažná časť meštianskych domov pochádza zo 16. a 17. storočia.

        Zdroj: omestach.sk

         


        Zdroj: https://www.poprad.sk/spisska-sobota.phtml?id3=728

         

         


        PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK