Termálne parky v Poľsku

         

         

        Terma Bania Białka Tatrzańska

         

        Therma Bania v Białke Tatrzańskej je nezvyčajným miestom, ktoré zahŕňa zábavu vodného parku, pohodlie kúpeľov a tiež liečivé vlastnosti termálneho oddychu. To všetko je doplnené o polohu v tesnej blízkosti najväčšieho lyžiarskeho strediska v Poľsku.

        Komplex Terma Bania tvoria bazény nachádzajúce sa v interiéri ale aj exteriéri objektu, ktorých teplota vody dosahuje 34-38 °C. Voda pochádza z hĺbky 2500 m a jej počiatočná teplota sa pohybuje okolo 72 °C. Obsahuje minerálne látky ako sulfidy, kremík, draslík, vápnik, horčík a železo.

         

        Zdroj: www.termabania.pl

         

        Kúpanie v termálnej vode pomáha znížiť úroveň stresu, pomôcť obnoviť psychomotorickú rovnováhu, zlepšuje krvný tlak a metabolizmus, pomáha v procese chudnutia, odstráňuje bolesti hlavy, nespavosť, urýchľuje rekonvalescenciu, viditeľne zlepšuje vzhad pleti. 

        K dispozícii sú aj všetky druhy sauny, ktoré sa rozprestierajú na ploche viac ako 1000 m2

        Okrem iného sa tu nacháda aj mnoho atrakcií pre deti ako vodné kĺzačky, tobogány, nafukovací hrad a mnohé iné. Vzdialené je cca 30 km. 

        Zdroj: www.termabania.pl

         

         

         

        Bukowina Tatrzańska – Terma Bukovina

         

        Termálny park v Bukowine - to je zábava pre celú rodinu, kúpeľné a rehabilitačné centrum zároveň. Zariadenie obsahuje 20 rekreačných a plaveckých bazénov rôznej hĺbky s termálnou vodou, ktorá pocházka z hĺbky 2400 m. Teplota vody v bazénoch sa udržuje v rozmedzí 28 až 36 °C. Termálna voda zahrňuje minerálne látky ako vápnik, sodík, chlór, draslík, síru, horčík a chróm. Kúpeľ v takejto vysokomineralizovanej vode má blahodárny účinok na celé telo, no predovšetkým na pohybový aparát a kardiovaskulárny systém. 

        V komplexe sa nachádza aj 8 saun rôznych druhov. 

        Je vzdialená 36 km.

         

         Zdroj: www.termabukowina.pl

         

        Zdroj: www.termabukowina.pl

         

         

         

        Termy Gorący Potok Szaflary

         

        Komplex niekoľkých unikátnych bazénov s prírodnou, surovou sírovou vodou. K dispozícii sú štyri bazény s termálnou vysoko mineralizovanou vodou. Teplota vody je udržiavaná v rozmedzí 34-40 °C. Bazény sú vybavené mnohými zariadeniami ako sú hydromasážne trysky, masážné lavice, ježkovia, gejzíry, masážne zariadenie krku a ramien, široké a úzke prúdy vody. 

         

        V časti SPA & Wellness sa nachádzajú špeciálne bahenné kúpele. Bahno pochádza z Čierneho Dunajca a má liečivé účinky. Bahenné kúpele sú jedným z najobľúbenejších liečivých kúpeľov na svete. Organická hmota má antibakteriálne, antimykotické a antivírusové vlastnosti. Zlepšuje bunkový metabolizmus, okysličenie tkanív či ich prekrvenie. 

        K dispozícii sú aj parná, suchá a soľná sauna. 

          

        Zdroj: http://www.tatrzanskieatrakcje.pl/goracy-potok.php

         

         

        Zdroj: http://www.tatrzanskieatrakcje.pl/goracy-potok.php

         

         


        PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK