Zakopane   

         

        Mesto Zakopane sa nachádza na úpätí Tatier v južnej časti stredného Poľska len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc. Je obľúbenou zimnou destináciou lyžiarov a celoročne vyhľadávaným cieľom turistov aj horolezcov. 

         

        Zakopane vzniklo na miestach pastierskych osád, ktoré sa nachádzali od potoka Bialy Dunajec, Zakopianka. Názov Zakopane sa objaví prvýkrát v Czarnodunajeckiej farskej kronike s dátumom 1605. 

         

         

        Zakopane má medzi turistickými strediskami v Poľsku absolútne dominantné postavenie, a to po celý rok, nielen v zime. Toto horské stredisko je plné návštevníkov aj v mimosezónnych termínoch. Má to viac dôvodov - takmer 40 000 000 Poliakov nemá veľa iných možností pri výbere miesta na trávenie zimnej dovolenky doma, ponuka služieb a zábavy je v Zakopanom takmer nekonečná, poloha mesta je vzhľadom na Tatry ideálna, turistické tradície sú tam stále živé.


        Krupówki - centrum turistov

        Je málo turistických stredísk, na ktorých život by mala taký výrazný vplyv jedna ulica, ako je to v Zakopanom. Takmer celý turistický ruch sa tu koncentruje na slávnu ulicu Krupówki a jej najbližšie okolie. Kilometer dlhá, mierne sa zvažujúca ulica, si dlhodobo udržuje charakter vyhľadávaného nákupného korza. Nedávna rekonštrukcia iba zvýraznila jej príťažlivosť. Turisti z celého sveta ju vyhľadávajú hlavne pre zaujímavý mix nákupných možností a pôvodnej zástavby. Krupówki boli vždy plné turistov, v ostatnom období sa návštevnosť už podobá tokijskému metru v rannej špičke.

         

         

        Gubalowka – pozemná lanová dráha
        Keď sme v Zakopanom, nevyhnutne sa musíme vyviezť pozemnou lanovkou na Gubalovku a spoznať krásu Tatier.

         

         

        Kasprow wierch - lanovka

          Kasprov vrch (1987 m n.m.) je najväčšie stredisko v Poľsku, s najlepšími prírodnými predpokladmi na lyžovanie a snowboarding.  

        Je vzdialené 47 km od penziónu.


        PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK