V Pieninskom národnom parku platí absolútny zákaz lovu všetkých druhov rýb!

         

        Zákaz platí od potoku Lipničanka vlievajúci sa do rieky Dunajec v Červenom Kláštore až po hraničný priechod v katastrálnom území Lesnica. 

         

         

        Mimo tohto územia je lov rýb na Dunajci a ostatných riekach možný s platným povolením umožňujúcim lov rýb v slovenských riekach a jazerách. Miestne hosťovacie povolenia vydáva MO SRZ Sp.St. Ves. Lov je možný aj na celoslovenské povolenia. V Zamagurí a okolí Pienin sa nachádzajú prevažne lososové vody pstruhové a lipňové s výskytom: pstruha potočného, pstruha dúhového, sivoňa amerického, lipňa tymianového a hlavatky podunajskej. Taktiež sa na území Pienin nachádzajú aj kaprové vody v hojnom zastúpení: kapra rybničného, pleskáča vysokého, šťuky severnej, ostrieža zelenkavého ako aj ďalších druhov bielych rýb ako: mreny severnej, jalca hlavatého a iné. 

         pstruh potočný  lipeň  hlavatka

        Vyhľadávané revíry: rieka Dunajec, rieka Rieka, rieka Lipničanka, rybník Nokle Spišská Stará Ves, rybník Majere ako aj pstruhový rybník v Červenom Kláštore. 

        kam na ryby

         

         

        Len pár kilometrov od Červeného Kláštora sa nachádza hraničný priechod s Poľskou republikou, kde priamo na rieke Dunajec je vybudovaná horská vodná nádrž Czorsztyńskie jazero. Tu možno loviť ryby na základe miestneho alebo zväzového  povolenia v Poľsku, ktoré je možné zakúpiť u miestného hospodára, na čerpacej stanici alebo pošte.

         

        lipeň

         

        Lov v regióne je možný od podhorských riek v Zakopanom až po Dunajec v Nowom Sączi ako aj na priehrade Rożnów a Czorsztyńskie jaziero.  Poliaci tiež disponujú súkromnými revírmi ako štrkoviská Frydman alebo špeciálny 11km úsek Dunajca CHYŤ a PUSŤ, ktorý sa začína prítokom riečky Krośnica v Krościenku nad Dunajcem a končí prítokom riečky Ochotnica v Tylmanovej, kde možno uloviť kapitálne pstruhy potočné a hlavatky podunajské v hojnom zastúpení.

         

         


        PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK